ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Про ПР на телебаченні говорять у 9 разів більше, ніж про опозицію

Олександр Єфремов стверджує зворотне.

Про ПР на телебаченні говорять у 9 разів більше, ніж про опозицію
Фото: Макс Левин

На телебаченні Партію регіонів показують у 9 частіше, ніж усіх інших учасників перегонів.

Про це на прес-конференції 21 вересня заявив голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев, посилаючись на соцдослідження, яке було проведено з 10 серпня по 15 вересня спільно з фондом "Демократичні ініціативи".

"Перевага Партії регіонів, наприклад, на телеканалах більш ніж у дев'ять разів порівняно з усіма іншими учасниками перегонів, і це дає підстави говорити, що ця виборча кампанія поки далека від європейських стандартів", - сказав Чекмишев.

За його словами, Партія регіонів практично не веде виборчої кампанії - за неї це робить президент, прем'єр-міністр і представники місцевої влади - голови обладміністрацій, мери.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба ПР, голова парламентської фракції партії Олександр Єфремов заявив, що в українських ЗМІ більше представлені опозиційні політичні сили, ніж чинна влада.

Також він заявив, що в друкованих ЗМІ та Інтернеті представлено абсолютно різні думки співгромадян, і вичленувати, які політичні сили там домінують, практично неможливо.

"Окремої уваги заслуговують політичні ток-шоу, які виходять на трьох центральних каналах. Я теж беру в них участь. І на одного представника влади з боку опозиційних партій запрошують 6-7 опонентів", - зауважив політик.

Нагадаємо, напередодні виборів єдиний опозиційний канал - ТВі повсюдно відключають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram