ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Спостерігачі від ENEMO відзначають проросійську орієнтованість ПР

В організації склали інструкцію про всі партії.

Спостерігачі від ENEMO відзначають проросійську орієнтованість ПР

Європейська мережа спостерігачів ENEMO вважає політагітацію Партії регіонів проросійською.

Про це йдеться в інструкції ENEMO для її співробітників, які працюватимуть в Україні протягом тривалого часу, пише газета

"Коммерсантъ-Украина".

"Інструкція для довготермінового спостерігача" ENEMO займає 60 друкованих сторінок і складається з 13 розділів.

У ній наголошено, з якою політагітацією від ПР можуть зіткнутися спостерігачі організації.

"Передвиборні гасла будуть мати регіональну і проросійську спрямованість. Особлива увага приділятиметься питанням російської мови як другої державної, тісним зв'язкам із Росією та заперечення інтеграції з НАТО", - зазначено в інструкції.

Діяльність Президента Віктора Януковича на посаді голови держави в документі оцінено як таку, що "стала сигналом тривоги для захисників демократії всередині та за межами країни".

Об'єднаній опозиції в документі відведено більше місця, оскільки партіям, які сформували її, присвячено окремі довідки.

При цьому особлива увага - до "Батьківщини". "Ідеологічно партія є центристсько-популістською, багато в чому через особистість її лідерки. Оскільки лідерка (Тимошенко) перебуває у в'язниці, стратегія, напрями роботи та гасла суттєво постраждали. Електорат партії живе в західних і центральних областях", - йдеться в документі.

УДАР вважають партією "на позиціях ліберальної проєвропейської орієнтації", а партія "Україна - Вперед!" отримала доволі негативні відгуки. Лідер політсили Наталія Королевська "знана великими особистими амбіціями, через які в неї виникли серйозні розбіжності з партією "Батьківщина".

Щодо Народної партії, очолюваної спікером Володимиром Литвином, то їй відведено лише два абзаци. В одному з них, зокрема, йдеться, що ця політична сила "не має жодної формальної ідеології".

Нагадаємо, станом на 20 вересня ЦВК зареєструвала 526 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.

Американські спостерігачі констатували зростання протестних настроїв серед громадян і

висловили стурбованість, що вибори не відповідатимуть демократичним стандартам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram