ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала Захід ухвалити програму боротьби з диктаторами

Світ повинен швидко усувати диктатури в суверенних країнах, вважає екс-прем'єр.

Тимошенко закликала Захід ухвалити програму боротьби з диктаторами
Фото: Макс Левин

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко надіслала звернення до демократичного світу, в якому закликала ухвалити програму боротьби з диктаторами.

Звернення оприлюднила в Вашингтоні (США) і зачитала на прес-конференції уривки з нього донька колишнього прем'єра Євгенія Тимошенко, повідомляє радіо "Свобода".

У тексті обсягом більш ніж вісім сторінок Юлія Тимошенко змальовує становище в Україні зі свого погляду, за яким усім свавільно править і все розкрадає Президент Віктор Янукович і його "сім'я". Янукович не здійснює реформ, а займається злодійством, корупцією та рекетом, заявила, зокрема, Тимошенко.

Вона закликала демократичний світ "негайно, ще до виборів в Україні, знайти спосіб розірвати петлю диктатури, перш ніж фальсифіковані вибори дадуть їй беззастережну владу", оскільки, за її словами, після виборів буде вже пізно.

Тимошенко вважає, що демократичний світ уміє усувати диктатури в суверенних країнах швидко, без насильства і в рамках міжнародного права. Вона запропонувала "програму оборони демократії", яка повинна стосуватися не тільки України, а всіх диктаторів.

Для цього, написала Тимошенко, демократичний світ повинен негайно створити механізм міжнародних антикорупційних розслідувань проти владних диктаторів і їх оточення. Всі їхні незаконно отримані активи необхідно заарештовувати та конфісковувати. Також, на її думку, необхідно судами переслідувати диктаторів і їхнє оточення у всіх країнах, де вони здійснювали корупційні дії. І, нарешті, їх треба оголошувати персонами нон-ґрата в будь-якій демократичній країні, заявила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Тимошенко виступила з аналогічним закликом до Євросоюзу. За її словами, без підтримки європейської спільноти опозиція має лише примарні шанси на успіх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram