ГоловнаПолітика

США не планують вводити санкції проти України, - дипломат

Шпек не сприймає всерйоз погрози Сенату.

США не планують вводити санкції проти України, - дипломат
Фото: info.dv-com.net

США хочуть розвивати співпрацю з Україною і не мають наміру вводити санкції.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив член Ради Нацбанку, дипломат Роман Шпек.

"Вони не думають ні про які санкції. Помічник держсекретаря заявив, що США мають намір розвивати співпрацю з Україною. Тим більше, що це ж звернення Сенату, який не може вимагати жодних дій від України, це ж не заява перших осіб держави. Я не схильний серйозно сприймати заяви різних політиків - адже вони не завжди відображають реальний стан речей", - зазначив політик.

Вже сьогодні резолюція - це серйозний сигнал щодо можливих негативних наслідків у майбутньому.

— Валерій Чалий, заступник генерального директора Центру Разумкова

Нагадаємо, помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Філіп Гордон заявив, що США надають перевагу тому, щоб працювати з керівництвом України, а не думати про санкції.

Водночас сьогодні американський сенатор Джеймс Інхоф написав на своєму сайті про те, що Комітет з закордонних справ Сенату США в четвер ухвалив проект резолюції із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув'язнення Юлії Тимошенко і погане поводження з нею".

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що рішення Комітету з міжнародних відносин Сенату США про необхідність закликати Держдепартамент США обмежити видачу віз для українських чиновників, причетних до позбавлення волі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, наразі не відображає позицію всього Сенату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram