ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

У ПР відкинули причетність Януковича до законопроекту про наклеп

Автор документа запевняє, що це його особиста ініціатива.

У ПР відкинули причетність Януковича до законопроекту про наклеп
Виталий Журавский

"Регіонал" Віталій Журавський, автор скандального законопроекту про криміналізацію наклепу, заявив, що до підготовки документа ніхто, крім нього, не причетний.

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Жодна державна інституція, і тим паче Президент України, не мають стосунку до мого законопроекту. Це моя ініціатива, тому що це мої переконання. Закон розроблено мною і командою моїх помічників", - зазначив депутат.

За його словами, метою законопроекту є посилення відповідальності не тільки журналіста перед суспільством, а й слідчих, прокурорів і суддів, і взагалі тих, хто посягає на честь, гідність і ділову репутацію громадянина.

"Кожен українець повинен отримати дієвий захист своєї честі та гідності", - зазначив Журавський.

Парламентарій також додав, що він відкритий до обговорення змін у законопроект до другого читання.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція заявила, що ухвалення законопроекту призведе до "смерті української журналістики", і за неї відповідатиме Президент Віктор Янукович "зі своїм параноїдальним страхом і жадобою влади".

Учора Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, що посилює відповідальність за поширення неправдивої інформації. Зокрема, якщо представники ЗМІ, слідчі, прокурори та судді безпідставно звинуватять когось у скоєнні тяжкого злочину, йому загрожуватиме тюремне ув'язнення на термін до трьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram