ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Томенко: закон про наклеп дозволить пересаджати третину журналістів

Опозиція обіцяє не дати ухвалити закон в цілому.

Томенко: закон про наклеп дозволить пересаджати третину журналістів
Фото: Макс Левин

Віце-спікер парламенту, один з лідерів "Батьківщини" Микола Томенко заявляє, що ухвалення в цілому законопроекту про наклеп дозволить пересаджати третину журналістів і частину опозиції.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

На його думку, ухвалення в першому читанні законопроекту, яким передбачається кримінальне покарання за публічний наклеп і образу, - свідчення того, що Партія регіонів не готова до цивілізованого діалогу з журналістами.

"Якщо ця норма з'явиться, то, думаю, третину журналістів і частину опозиції пересаджають", - сказав політик.

Томенко нагадав, що раніше він особисто судився з екс-мером Києва Черновецьким за заяви про те, що заступники і родичі мера обікрали Київ.

"Якби не юристи і адвокати, і якби ця норма існувала, то і я, і журналісти, які друкували мої заяви, сиділи б за те, що розповідали, що Черновецький розікрав Київ", - зазначив Томенко.

Він також підкреслив, що цей законопроект не було підтримано жодною громадською організацією, він не пройшов розгляд у Комітеті з питань свободи слова.

Томенко зазначив, що опозиція зробить все можливе, щоб цей законопроект не було ухвалено в цілому.

Нагадаємо, законопроект було внесено до парламенту депутатом від фракції Партії регіонів Віталієм Журавським.

Після цього міжнародна організація "Репортери без кордонів" закликала депутатів відхилити законопроект Журавського, а генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд висловив стурбованість його можливим ухваленням.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що вважає цей законопроект неконституційним і таким, що суперечить міжнародним зобов'язанням України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram