ГоловнаПолітика

Лікарі можуть не пустити Тимошенко в суд у справі ЄЕСУ

Німецький лікар не береться робити прогнози.

Лікарі можуть не пустити Тимошенко в суд у справі ЄЕСУ
Фото: http://vidomosti-ua.com

Зараз не відомо, чи можна буде з точки зору медичних показань везти екс-прем'єра Юлію Тимошенко на засідання суду у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" 15 жовтня.

Про це заявив лікар з берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс журналістам у вівторок біля Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" №5 (Харків), де екс-прем'єр проходить курс лікування.

"Прогнози зараз робити дуже важко. Сама картина хвороби виявилася дещо іншою, більш складною, ніж ми припускали на самому початку", - сказав Хармс.

Водночас глава спільної медичної комісії Раїса Моісеєнко також не змогла відповісти на запитання, чи дозволить стан здоров'я Тимошенко бути їй у суді 15 жовтня, однак підкреслила, що зараз лікування екс-прем'єра зводиться до лікувальної фізкультури.

"Без неї (Тимошенко) суд початися не може і не почнеться. Однак рано чи пізно Тимошенко таки доведеться постати перед судом, яким би чином зараз вона не намагалася затягнути судовий розгляд справи".

— Вікторія Калита, Державний обвинувач

"Пацієнтка не є стаціонарною... Але, по суті, вона займається сьогодні тільки лікувальною фізкультурою. Це єдиний метод, який сьогодні використовується достатньо ефективно. Потрібно одне - старанно, посилено працювати... Але в будь-якому лікуванні має бути подвійне бажання - не тільки лікарів, а й самої пацієнтки - посилено працювати... Зараз пацієнтка буде проходити спостереження в стаціонарі і лікувальну фізкультуру. Всі інші речі визначатимуться німецькою стороною", - зазначила Моісеєнко.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009-го року.

Зараз Київський районний суд Харкова розглядає справу за обвинуваченням Тимошенко в махінаціях в рамках корпорації ЄЕСУ. Чергове засідання суду призначено на 15 жовтня. Ні на одному засідання Тимошенко не була.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram