ГоловнаПолітика

Голова Вищого спецсуду став суддею Верховного суду

Кандидатуру Фесенка підтримали 258 народних депутатів.

Голова Вищого спецсуду став суддею Верховного суду
Фото: delo.ua

Верховна Рада обрала голову Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леоніда Фесенка суддею Верховного суду.

Відповідну постанову підтримали 258 народних депутатів.

Цією постановою суддею Апеляційного суду Волинської області обрані Клока Олег, Апеляційного суду Дніпропетровської області - Дегтяр Наталія, Коваленко Ніна, Словкенко Геннадій, Ткаченко Ілона.

Нагадаємо, ВСУ належить провести позачергові вибори голови у зв'язку з досягненням діючим главою суду Петром Пилипчуком пенсійного віку - 13 жовтня 2012 року йому виповниться 65 років. Таким чином, посада голови ВСУ виявиться вакантною, і будуть оголошені вибори.

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яке відбулося 27 серпня, до призначення суддею ВСУ було рекомендовано голову Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леоніда Фесенка.

Як відомо, Леонід Фесенко з 1996 по 2006 рік був головою Апеляційного суду Луганської області. 2006 року його було обрано народним депутатом за списком Партії регіонів. З жовтня 2010 року обіймає посаду голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, створеного указом Президента Віктора Януковича в серпні 2010 року в рамках судової реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram