ГоловнаПолітика

Сьогодні Рада розгляне введення веб-трансляції під час підрахунку голосів на виборах

Порядок дня передбачає розгляд низки ратифікаційних законопроектів.

Сьогодні Рада розгляне введення веб-трансляції під час підрахунку голосів на виборах
Фото: Макс Левин

Верховна Рада у вівторок, 18 вересня, розгляне законопроект №11091, яким пропонують ввести обов'язкову веб-трансляцію з виборчих дільниць під час підрахунку голосів на парламентських виборах.

Про це йдеться в порядку денному Ради.

Крім цього, заплановано розгляд законопроекту №11104 депутата Ради від фракції Партії регіонів Владислава Забарського про визначення порядку роботи систем відеоспостереження на виборчих дільницях під час виборів у разі виникнення технічних проблем із передачею зображення.

Порядок денний передбачає спочатку розглянути низку ратифікаційних законопроектів.

Також депутати розглянуть проекти №0269 про ратифікацію кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку для реалізації проекту "Реабілітація гідроелектростанцій" і №271 про ратифікацію угоди з Європейським інвестиційним банком на реалізацію проекту "Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська".

Крім цього, планують розглянути законопроекти №0263 про ратифікацію конвенції про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи та майно з Саудівською Аравією і №0265 про ратифікацію угоди про спільну боротьбу з розкраданням автомобілів і забезпечення їх повернення в рамках країн Співдружності незалежних держав.

Також заплановано розгляд проекту №11128 про розширення списку покупців земель несільськогосподарського призначення, №11131 щодо скасування ліцензування робіт із землеустрою та оцінки землі з 2015 року і №11116 про скасування Комісії з розгляду питань, пов'язаних із погодженням документації із землеустрою для скорочення термінів отримання землі у власність.

Окрім цього, парламентарії розглянуть у другому читанні проекти №10492 про створення Єдиного державного демографічного реєстру та №10294, яким пропонують ухвалити Кодекс цивільного захисту.

Нагадаємо, в липні Рада виділила Центральній виборчій комісії 993,6 млн гривень для оснащення виборчих дільниць на парламентських виборах системами відеоспостереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram