ГоловнаПолітика

Тюремники: Тимошенко незаконно зберігала ліки

Засудженим не дозволяють зберігати і вживати медпрепарати, які не призначені лікарями.

Тюремники: Тимошенко незаконно зберігала ліки
Фото: kvs.gov.ua

Державна пенітенціарна служба спростувала заяви захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка про нібито призначення засудженій виявлених медпрепаратів її лікарями, а також те, що вона сама віддала працівникам Пенітенціарної системи вилучені технічні пристрої.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПтСУ.

"Вилучення технічних пристроїв і зазначених медпрепаратів здійснювали безпосередньо працівники Качанівської виправної установи, все було документально оформлено відповідно до вимог законодавства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо 13 вересня ц.р. під час планового огляду приміщення палати ЦКЛ "Укрзалізниці", де проходить курс реабілітації засуджена Тимошенко, і її особистих речей саме в особистих речах Тимошенко було виявлено і вилучено ліки невстановленого походження.

Ці ліки (разом з іншими виявленими технічними пристроями) передано для дослідження.

Нагадуємо, що, згідно з чинним законодавством, засудженим не дозволяють зберігати та вживати медпрепарати, які не призначені лікарями.

Як відомо, в понеділок Власенко заявив, що Пенітенціарна служба не мала права проводити обшук у палаті Тимошенко, а також заявив, що ліки під час обшуку, який проходив у палаті екс-прем'єра, вилучили не в Тимошенко, а в медперсоналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram