ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК затвердила форму документів для окружних і дільничних комісій

Форму документів затверджено для окружкомів про повторне голосування.

ЦВК затвердила форму документів для окружних і дільничних комісій

Сьогодні, 17 вересня, затверджено форми документів про підрахунок голосів виборців на виборах до Верховної Ради по багатомандатному й одномандатним виборчим округам для дільничних і окружних виборчих комісій.

Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Зокрема, відомство затвердило форму документів для окружкомів про повторне голосування на дільницях у багатомандатному та одномандатному округах.

ЦВК також затвердила форму протоколів ОВК про підсумки голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та одномандатному виборчому окрузі в межах одного одномандатного виборчого округу.

Крім того, ЦВК затвердила форми актів про видачу копій протоколу ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях.

Нові правила формування дільничних виборчих комісій дозволять Партії регіонів сформувати виборчі комісії із числа представників підконтрольних партій і контролювати більш ніж 90% таких комісій.

— Олександр Турчинов, лідер Об'єднаної опозиції

Згідно з рішенням Центрвиборчкому, в протоколах про підрахунок голосів і про підсумки голосування не будуть зазначати відомості про кількість виборців, які проголосували вдома (тобто за місцем свого перебування, а не на виборчій дільниці).

Нагадаємо, раніше ЦВК змінила правила жеребкування для виборчкомів.

Як повідомляли сьогодні, 17 вересня, Київський апеляційний адміністративний суд відмовив задовольнити позов ВО "Свобода" про порядок проведення жеребкування для включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій, унаслідок чого партія готує апеляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram