ГоловнаПолітика

Янукович доручив розібратися з відключеннями трансляції ТВі

Президент звернувся до членів Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

Янукович доручив розібратися з відключеннями трансляції ТВі

Президент України Віктор Янукович звернувся до членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням терміново розібратися з ситуацією навколо телеканалу ТВi.

Про це йдеться в повідомленні прес-служба Глави держави.

Зокрема, Янукович висловив свою стурбованість інформацією про перешкоджання виходу в ефір і комерційній діяльності телеканалу.

Він закликав Нацраду уважно розглянути всі заяви керівництва і співробітників ТВi щодо конфліктів з державними органами та комерційними структурами.

"Події, пов\'язані з ТВі свідчать про те, що політичні помилки, які відбувалися 2004 року, за фактом повторюються діючою владою зараз. Я переконаний, що це призведе до подій, які були 2004 року. Нагадаю, що коли почали вимикати "5 канал", журналісти консолідувалися і об\'єдналися, вийшли на вулицю. Почалися акції протесту і голодування журналістів. У результаті все це призвело до Помаранчевої революції"

— Юрій Стець, голова Комітету Верховної Ради зі свободи слова

Нагадаємо, 14 серпня оператор кабельного телебачення "ДонСатТВ" заявив про припинення трансляції в своїх мережах програм телеканалу ТВі.

20 липня телеканал ТВі заявив про припинення його трансляції в кабельній мережі "Тріолан" в 11 містах.

Раніше Нацрада з телебачення заявляла про відсутність у неї прав на перевірку "Тріолану" і ТВі під час кампанії з виборів Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram