ГоловнаПолітика

Власенко: обшук у Тимошенко відбувався "у традиціях 37-го року"

За словами Власенка, невідомі ліки вилучили в медперсоналу, а не в екс-прем'єра.

Власенко: обшук у Тимошенко відбувався "у традиціях 37-го року"
Фото: Макс Левин

Державна пенітенціарна служба не мала права проводити обшук у палаті екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ №5 (Харків).

Про це сказав Сергій Власенко журналістам у понеділок біля ЦКЛ №5, де проходить курс лікування екс-прем'єр.

"Відповідно до чинного законодавства, адміністрація Пенітенціарної системи має право проводити обшуки тільки на території колонії, тобто ніяких обшуків у медичних установах, згідно з нормами закону, проводити не можна", - сказав Власенко.

Також він спростував заяву пенітенціарної служби про те, що в результаті обшуку в Тимошенко вилучили невідомі ліки.

"Ліки вилучили в лікарів, медичного персоналу, тобто Юлія Тимошенко до цих ліків не має стосунку... Це не перший випадок, коли пенітенціарна служба поширює якусь нісенітницю з приводу ліків Тимошенко", - сказав Власенко.

На його думку, обшук відбувався "у традиціях 37-го року".

"Обшук проходив у кращих традиціях 37-го року. Все було перевернуто. Нічого не знайшли, тільки 2 дозиметри, які Юлія Володимирівна передала безпосередньо в руки співробітникам пенітенціарної служби, незважаючи на те, що вони вказували, буцім знайшли їх в якихось схованках або десь іще ... Юлія Володимирівна сама віддала ці дозиметри ще перед початком шмону ... При цьому якихось інших предметів знайдено не було", - сказав Власенко.

Чотири рази дозиметр показував цифри, які значно перевищують норму.

— Юлія Тимошенко, екс-прем'єр України.

Він також зазначив, що дозиметри не входять до переліку заборонених предметів.

Нагадаємо, 13 вересня, в четвер, Державна пенітенціарна служба повідомила, що в палаті харківської лікарні в екс-прем'єр України Тимошенко виявлено схованку, замасковану під Кримінально-процесуальний кодекс України, в якому зберігаються заборонені технічні пристрої. Крім того, знайдено ліки невстановленого походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram