ГоловнаПолітика

Рада повернула Кабміну проект держбюджету

Литвин забракував головний фінансовий документ країни.

Рада повернула Кабміну проект держбюджету
Фото: segodnya.ua

Голова Верховної Ради Володимир Литвин повернув уряду на доопрацювання проект держбюджету на 2013 рік.

Про це він сказав під час погоджувальної ради Ради.

За словами Литвина, уряд вніс на розгляд парламенту проект держбюджету 14 вересня, законопроект було проаналізовано бюджетним комітетом, і вже 15 вересня направлено спікером знову в Кабмін.

Однією з причин повернення документа стало те, що уряд не врахував у проекті бюджетної резолюції на наступний рік пропозиції Президента Віктора Януковича, викладені в посланні до парламенту.

Крім того, Кабмін не подав до парламенту всі необхідні документи до проекту держбюджету: програму соціально-економічного розвитку, основні напрямки грошово-кредитної політики, а також інформацію про стан виконання бюджету за поточний рік.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський повідомив, що уряд своєчасно вніс законопроект про держбюджет у парламент.

Варто зазначити, що за законодавством Кабмін зобов'язаний внести в парламент проект держбюджету на наступний рік до 15 вересня.

Водночас на сайті Верховної Ради текст законопроекту не з'явився.

Настільки швидке повернення документа може свідчити про відповідну домовленість Кабміну з керівництвом парламенту заради дотримання формальних термінів подачі проекту держбюджету.

Нагадаємо, уряд на засіданні 12 вересня схвалив проект держбюджету-2013. У ньому закладено прогноз зростання ВВП наступного року на 4,5% при інфляції 5,9%. Дефіцит держбюджету-2013 пропонується в розмірі 1,65% ВВП (у 2012-му - 1,7% ВВП).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram