ГоловнаПолітика

Українських військовослужбовців хочуть відправити тренуватися у В'єтнам

Країну відвідала делегація Міноборони України.

Українських військовослужбовців хочуть відправити тренуватися у В'єтнам
Фото: Макс Левин

Делегація Міністерства оборони України на чолі з міністром оборони України Дмитром Саламатіним здійснила 13 вересня 2012 року візит до Соціалістичної Республіки В'єтнам. Там відбулася зустріч із президентом Соціалістичної Республіки В'єтнам Чіонг Тан Шанг і міністром національної оборони Соціалістичної Республіки В'єтнам генералом армії Фун Куан Тхань.

Під час зустрічі з міністром національної оборони Соціалістичної Республіки В'єтнам ішлося про розвиток українсько-в'єтнамської співпраці у військовій і військово-технічній сфері.

Міністр оборони України Дмитро Саламатін повідомив про перспективи розвитку Збройних сил України, співпрацю України з НАТО, ЄС, іншими організаціями та блоками з урахуванням позаблокового статусу нашої держави.

Під час зустрічі обговорювали можливість проведення стажування українських військовослужбовців (повітряно-десантних військ, спецназу, морської піхоти) в тренувальних військових частинах у джунглях.

Також ішлося про такі напрямки для співпраці:

- організація та проведення візитів та консультацій на рівні керівників і представників міністерств оборони, генеральних штабів, видів збройних сил на рівні експертних груп з окремих напрямків співпраці;

- реформування збройних сил;

- навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України;

- продовження співпраці в рамках діяльності міжурядової комісії ВТС;

- співпраця у сфері ремонту, модернізації та закупівлі ОВТ;

- продовження візитів українських ветеранів війни у В'єтнамі в СРВ;

- організація відпочинку військовослужбовців у лікувально-курортних установах України і СРВ.

Також сторони домовилися про проведення в жовтні цього року додаткового заходу за підсумками діяльності міжурядової комісії ВТС.

Цього ж дня відбувся візит ввічливості міністра оборони України Дмитра Саламатіна до президента Соціалістичної Республіки В'єтнам Чионг Тан Шанга. Президент СРВ позитивно оцінив домовленості, досягнуті під час переговорів міністрів оборони обох країн і висловився на їх підтримку.

Як повідомляли раніше, Саламатін відвідав українських миротворців в Афганістані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram