ГоловнаПолітика

Аваков шокований "падінням" Мельниченка

Опозиціонер навіть не здогадувався про можливі слова екс-майора.

Аваков шокований "падінням" Мельниченка
Фото: mediaport.ua

Колишній голова Харківської ОДА, кандидат у народні депутати Арсен Аваков дуже болісно сприйняв заяву екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка про нібито безпосередню причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня 1996 року.

"Що можна сказати ... Немає межі, виявляється, людському падінню", - зазначив він.

На уточнююче запитання, чи здогадувався екс-губернатор про "істинну суть" заяви екс-майора, він категорично відповів: "Ні звісно!".

Нагадаємо, сьогодні Мельниченко заявив на своїй сторінці в Facebook, що чоловік екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр пропонував йому сфальсифікувати дані аудіозаписів про вбивство народного депутата Євгена Щербаня і звинуватити в ньому Президента Віктора Януковича.

Крім того, екс-майор підкреслив, що замовником Євгена Щербаня був колишній прем'єр-міністр Павло Лазаренко, а заплатили за його вбивство Юлія Тимошенко і Петро Кириченко.

Додамо, що Арсен Аваков взяв безпосередню участь у звільненні Мельниченка з тюрми в Італії.

Зазначимо, що свідчення екс-майора вважалися ключовими для активізації "нової справи Щербаня", за якою екс-прем'єра намагаються засудити не за економічний, а кримінальний злочин. Що, як вважається, дозволить частково зняти питання "про політв'язнів" в Україні.

Як відомо, проти Мельниченка порушили кримінальну справу. Він є головним свідком звинувачення у справі екс-президента України Леоніда Кучми. 23 червня 2011 року Печерський районний суд міста Києва своїм рішенням відновив кримінальну справу проти Мельниченка за частиною 2 статті 328 (розголошення держтаємниці), частиною 1 статті 358 (підробка документів), частиною 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

3 серпня екс-майора затримали в аеропорту Неаполя (Італія) за ордером, виданим українським Інтерполом, відразу після прибуття рейсу з Вашингтона. Після цього Мельниченко відправили в еміграційну в'язницю, де він заявив, що в разі його екстрадиції в Україну йому загрожує смерть.

Після свого затримання він повідомив, що українська сторона намагалася допитати екс-майора Миколу Мельниченка у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Після розгляду справи італійським судом, Миколу Мельниченка звільнили. Таким чином, його позиції зараз є дуже уразливими. Санкція на його розшук українською стороною як і раніше не скасована.

Також, судячи зі сторінки Мельниченка в Facebook, свідчення щодо "справи Щербаня" він дав американському Мін'юсту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram