ГоловнаПолітика

Пшонка підтримує урізання повноважень прокуратури

Президентський законопроект припав до душі генпрокурору.

Пшонка підтримує урізання повноважень прокуратури
Фото: Макс Левин

Генпрокурор Віктор Пшонка виступив із підтримкою обмеження повноважень прокуратури, передбаченого в президентському законопроекті.

Про це він заявив під час наради за участю прокурорів обласного рівня, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"На мою думку, насамперед маємо звертати увагу на державний і системний підхід до проблеми реформування прокуратури, а не на кількість повноважень того чи іншого правоохоронного органу. І якщо сьогодні є об'єктивна необхідність у коригуванні повноважень прокурора у сфері нагляду за додержанням і застосуванням законів і представництва громадян і держави в суді, то ми будемо це робити", - зазначив він.

Пшонка зазначив, що прокуратура вдається до обмеження своїх повноважень і вважає цей крок лише початком на шляху комплексного реформування правоохоронної системи в державі.

Нагадаємо, основними змінами в законопроекті про прокуратуру є суттєві обмеження існуючих повноважень прокурора під час здійснення правозахисної та представницької діяльності. Також встановлено вичерпний перелік підстав для перевірок.

Окрім того, законопроект передбачає скасування такої форми прокурорського реагування як припис. Прокурора також буде позбавлено права вносити протести та виносити постанови про порушення дисциплінарного провадження.

На обмеженні повноважень прокуратури неодноразово наполягала Рада Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram