ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Єфремова звинуватили в захопленні шахти

Президент "Білоріченської" запевняє, що підприємство у нього забрали через вибори.

Єфремова звинуватили в захопленні шахти
Александр Ефремов
Фото: http://podrobnosti.ua

Почесний президент шахти "Білоріченська" (Луганська область) Ігор Мартиненков звинуватив главу парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова в причетності до захоплення шахти.

Про це Мартиненков заявив журналістам.

"Я публічно заявляю, що за цим стоїть пан Єфремов. Мене хочуть прибрати як політичного суперника - самовисуванця по 104 виборчому округу. За цим самим округом від Партії регіонів балотується помічник Єфремова - Володимир Гончаров", - заявив Мартиненков.

Він також додав, що невідомі, які увірвалися вранці на шахту, озброєні кийками, пилами і битами, розгромили адміністративну будівлю, виламали двері, розбили вікна, розкрили сейфи на деяких ділянках, пошкодили меблі і стіни.

За його словами, співробітники Лутугинського районного відділу міліції затримали близько 20 з 50 осіб, які захопили шахту, і відвезли у відділок.

Зараз вхід в адміністративну будівлю охороняють 10 озброєних чоловіків у камуфляжі. Колишнє керівництво вони на шахту не пропускають. Шахтарі продовжують роботу.

Водночас Міністерство енергетики та вугільної промисловості України відкинуло заяви про рейдерське захоплення шахти.

У відомстві зазначають, що "шахта" Білоріченська "повернута в держвласність" після її незаконної перереєстрації. Міненерговугілля призначило нового керівника підприємства, який і зайшов сьогодні вранці на підприємство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram