ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ПР контролюватиме 90% дільничних комісій?

Яценюк упевнений, що ДВК сформують партії, якими особисто займається Клюєв.

ПР контролюватиме 90% дільничних комісій?
Фото: Макс Левин

Опозиція заявила, що нові правила формування дільничних виборчих комісій дозволять Партії регіонів сформувати виборчі комісії з числа представників підконтрольних партій і контролювати понад 90% таких комісій.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив один із лідерів Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов, повідомляє БЮТ.

Він вважає безпрецедентним рішення Центрвиборчкому про перегляд правил проведення жеребкування щодо кандидатур до складу ДВК.

Турчинов заявив, що опозиція оскаржуватиме це рішення в судах.

Своєю чергою, голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив, що ЦВК виконує всі вказівки влади для того, щоб окружні та дільничні виборчі комісії формували тільки партії-фантоми, "які мають лише статут, печатку й одного працівника Партії регіонів".

"Це партії, якими особисто займається секретар РНБО Андрій Клюєв, котрий мріє про посаду прем'єр-міністра та розуміє: якщо він програє вибори, то прем'єром не стане", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, вчора Центральна виборча комісія внесла зміни до своєї постанови "Про порядок проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій із проведення виборів народних депутатів", яку було затверджено 17 травня 2012 року.

Суть змін зводиться до того, що буде проведено одне жеребкування відразу щодо всіх комісій, тоді як раніше передбачали жеребкування по кожній із ДВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram