ГоловнаПолітика

Шахту "Білоріченська" захопили невідомі на чолі з директором

Озброєні люди побили охорону.

Шахту "Білоріченська" захопили невідомі на чолі з директором
Фото: belregnews.ru

Державне підприємство "Шахта "Білоріченська" в Луганській області заявляє про силове захоплення адміністративної будівлі.

Про це повідомляє прес-служба шахти.

"Сьогодні близько 4.00 ранку на територію шахти увірвалися близько 50 осіб у спортивних костюмах, озброєних битами і почали бити охорону. Після цього, виламавши ґрати і вибивши двері, молодики захопили адміністративну будівлю. Захоплення очолював раніше призначений новий директор шахти Володимир Ровенський", - йдеться в повідомленні шахти.

Більше подробиць про ситуацію на шахті прес-служба обіцяє повідомити пізніше.

На офіційному сайті шахти з'явився напис червоного кольору "Захоплено рейдерами!".

Як відомо, Київський господарський суд наприкінці серпня ухвалив рішення про зміну форми власності товариства з обмеженою відповідальністю "Шахта "Білоріченська" в державне вугледобувне підприємство.

За рішенням судів шахта стала державним підприємством, а наказом міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка призначено її нового директора - Володимира Ровенського.

3 вересня на шахту прибули співробітники виконавчої служби разом із представниками Міненерго, щоб з трудовим колективом обговорити подальші перспективи розвитку.

Але вони не змогли потрапити на територію, оскільки всі входи були заблоковані співробітниками приватної охоронної фірми.

У зв'язку з цим матеріали про подію на шахті були передані в прокуратуру області для розгляду.

Представник шахти повідомив, що, на його думку, зміна форми власності пов'язана з рішенням почесного президента шахти Ігоря Мартиненкова балотуватися кандидатом у депутати Верховної Ради по виборчому округу №104 (Артемівський район Луганська).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram