ГоловнаПолітика

Янукович: вибори вирішать всі проблеми з ЄС

Україна шукає прийнятні шляхи інтеграції в Митний союз.

Янукович: вибори вирішать всі проблеми з ЄС
Фото: Макс Левин

Після парламентських виборів Україна підпише Угоду про асоціацію і створення Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович.

"Зараз у наших партнерів з'явилися певні додаткові питання до України, але я переконаний - після нинішніх парламентських виборів всі побоювання зникнуть, і шлях до повноцінної асоціації України і ЄС буде пройдено до кінця", - сказав Янукович.

Водночас він зазначив, що крім поглиблення відносин з Європою Україну цікавить розвиток співробітництва з провідними державами регіону.

Також Президент зазначив, що Україна шукає прийнятні шляхи інтеграції в Митний союз.

В нинішніх умовах, я думаю, буде дуже складно підписати Угоду про асоціацію. Я хотів би нагадати, що для підписання цієї угоди необхідна згода всіх країн ЄС. А на сьогодні багато країн ЄС не хочуть підписувати цей документ через ситуацію, що склалася в Україні

— Жозе Мануель Пінту Тейшейра, Глава представництва Євросоюзу в Україні

Він підкреслив, що Україна уважно аналізує досвід створення та функціонування таких інтеграційних об'єднань, як Митний союз Росії, Казахстану і Білорусі та Єдиний економічний простір.

"Сьогодні Україна вибудовує модель співпраці з Митним союзом, вивчає шляхи співпраці та прийнятні шляхи інтеграції", - сказав Президент.

Він зазначив, що особлива увага приділяється питанням трансформації цих об'єднань в Євразійський економічний союз, при якому Україна має статус спостерігача.

Нагадаємо, Україна підписала Угоду про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram