ГоловнаПолітика

Мовна проблема для суспільства - далеко не номер один, - Парубій

На думку депутата, питання мови сьогодні штучно роздувається політиками.

Мовна проблема для суспільства - далеко не номер один, - Парубій
Фото: Макс Левин

Чим довше Україна розвиватиметься як держава, тим менше мовне питання виникатиме, тому що для молоді ця проблема не актуальна, а саме вони - ті люди, які завтра становитимуть основу нашого суспільства.

Таку думку Інституту Горшеніна висловив народний депутат України Андрій Парубій, коментуючи результати дослідження "Ми - українці!", проведеного Інститутом в МДЦ "Артек" серед школярів усіх регіонів.

"Я вважаю, що і сьогодні ця проблема надумана і створена політиками, а не людьми. Але з кожним роком стає очевидно, що це питання для суспільства, для людей не буде мати такого великого значення. Його штучно роздувають політики сьогодні, а через десять років - це буде залежати від того, чи залишать політики цю тему чи і далі порушуватимуть її як номер один на порядку денному. Я проїхав більшість областей України і скрізь ставив те саме питання, що і ви дітям в Артеку - чи відчувають вони мовну проблему. Люди відчувають соціально-економічні проблеми, але не мовну. Тому можна стверджувати, що ця проблема є виключно політичною, і політики піднімають її на найвищий рівень, а в суспільстві це далеко не проблема номер один", - впевнений політик.

Нагадаємо, згідно з дослідженням Інституту Горшеніна, в колі сім'ї 37,2% школярів розмовляють переважно російською мовою, тимчасом як 34,4% - українською. При цьому більше від чверті дітей (27,8%) розмовляють як українською, так і російською мовами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram