ГоловнаПолітика

Тимошенко заявила, що її опромінювали радіацією

Екс-прем'єр вважає, що Янукович намагається впливати спеціальними засобами на її здоров'я і життя.

Тимошенко заявила, що її опромінювали радіацією
Фото: www.lrp.lt

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що чотири рази фіксувала в приміщеннях, де вона перебувала, істотне перевищення норми радіації.

Про це йдеться в її заяві на ім'я керівника Качанівської колонії Івана Первушкіна, оприлюдненій на сайті БЮТ.

Тимошенко переконана, що сьогоднішній обшук у її палаті проводився з єдиною метою: вилучити у неї два дозиметри, які давали їй можливість незалежно від органів влади контролювати в постійному режимі рівень радіації в приміщеннях, де вона перебувала.

"За період такого контролю чотири рази дозиметр показував дані, які суттєво перевищують норму, що зафіксовано на приладі в накопичувальному режимі. Я планувала передати ці дозиметри найближчим часом моїм захисникам для оприлюднення цієї інформації", - заявила вона.

Тимошенко переконана, що обшук було організовано для вилучення пристроїв безпосередньо за дорученням Президента Віктора Януковича.

"Саме він здатний зараз впливати спеціальними засобами на моє здоров'я і життя. І саме вилучення дозиметрів, про які знала адміністрація колонії, є зайвим тому підтвердженням", - пише вона.

Тимошенко заявила, що не збирається довіряти ніяким офіційним вимірами, які здійснюватимуть представники влади щодо рівня радіації та інших шкідливих впливів на її здоров'ї.

Вона також заявила, що сама повідомила представників колонії, які здійснювали обшук, про наявність у неї дозиметрів.

Нагадаємо, Державна пенітенціарна служба повідомила, що під час планового огляду палати Юлії Тимошенко і її особистих речей було виявлено схованку з забороненими пристроями.

"При огляді у засудженої Ю.Тимошенко виявлено схованку, яка була замаскована під звичайну книгу (Кримінально-процесуальний кодекс України). У зазначеній схованці, а також в приліжковій тумбочці вона зберігала заборонені для обігу предмети (технічні пристрої)", - повідомила служба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram