ГоловнаПолітика

Посол США має намір зустрітися з Луценком

Захисники екс-міністра зустрілися з американцями.

Посол США має намір зустрітися з Луценком
Джон Теффт
Фото: zn.ua

Посол США Джон Теффт попросив владу України дозволити йому зустрітися з Юрієм Луценком на території Менської виправної колонії № 91.

Про це повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Повідомляють, що захисники Луценка - дружина Ірина Луценко та адвокат Ігор Фомін - у посольстві Сполучених Штатів Америки зустрілися з другим заступником Держсекретаря США, представником Управління з питань прав людини, демократії та праці Томасом Мелією і послом США в Україні Джоном Теффтом.

"Посол США повідомив захисників, що вже звертався у відповідні установи про можливість зустрічі з Юрієм Луценком на території Менської виправної колонії №91", - сказано в повідомленні.

У свою чергу Мелія висловив стурбованість з приводу ненадання належної медичної допомоги Луценкові, обмеження в спілкуванні з адвокатами, порушення конституційних прав засудженого на приватне життя.

За словами Ірини Луценко, заступник Держсекретаря США висловив також занепокоєння з приводу загальної політичної ситуації в країні і відзначив тенденції посилення тиску на ув'язнених опозиційних політиків.

"За словами другого заступника Державного секретаря США Т.Мелії, питання ув'язнення Юрія Луценка залишається на порядку денному у відносинах США і України", - повідомляє "Народна Самооборона".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram