ГоловнаПолітика

Обама розкритикував Ромні за висловлювання про вбивство посла

У штабі демократів заявляють, що їхній опонент розпочав новий етап передвиборної гонки.

Обама розкритикував Ромні за висловлювання про вбивство посла
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама розкритикував республіканського кандидата на президентських виборах Мітта Ромні за непродумані зовнішньополітичні пропозиції.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, Ромні охарактеризував напад на дипломатичні представництва США в Єгипті та Лівії як "неприйнятні".

"Я обурений нападами на американські дипломатичні місії в Лівії та Єгипті і загибеллю співробітника консульського відділу в Бенгазі. Обурливо, що адміністрація Обами спочатку не засудила напади на будівлі дипломатичної місій, а висловила підтримку тим, хто здійснював ці напади", - йдеться в повідомленні Ромні .

Обама висловив підтримку американським дипломатам у Каїрі, які й оприлюднили заяву, що викликала осуд Ромні. "Вона надійшла від хлопців, які перебували в центрі подій і могли наражатися на небезпеку. Зазвичай я в подібній ситуації волію дати людям трохи більше свободи в діях, аніж піддавати сумніву їх судження в безпеці і віддаленні мого офісу. Ми повинні також усвідомити, що Ромні схильний виносити поспішні та неперевірені рішення", - сказав Обама.

Представник виборчого штабу Обами Бен Лаболт також висловив обурення словами республіканського політика. "Ми шоковані тим, що коли Сполучені Штати переживають загибель одного з наших дипломатів у Лівії, Ромні почав новий етап передвиборної гонки", - зазначив Лаболт.

Нагадаємо, Обама в середу рішуче засудив убивство посла США в Лівії Крістофера Стівенса, а також трьох інших співробітників посольства, назвавши їх "обурливим нападом", а також наказав посилити заходи безпеки в американських диппредставництвах у всьому світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram