ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ОБСЄ оцінить вибори з урахуванням ситуації з Тимошенко та Луценком

Рівні виборчі права громадян є передумовою демократичних виборів.

ОБСЄ оцінить вибори з урахуванням ситуації з Тимошенко та Луценком

Міжнародна місія спостерігачів ОБСЄ при формуванні висновків за підсумками спостереження за виборами Верховної Ради має намір врахувати позицію Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту щодо Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Про це на прес-конференції сказала голова місії Одрі Гловер (Великобританія).

"Рівні виборчі права громадян є передумовою демократичних виборів... Ми ознайомилися з резолюціями Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту й будемо враховувати ці факти при формуванні наших висновків", - сказала вона, відповідаючи на запитання, як місія оцінює відмову Центральної виборчої комісії в реєстрації кандидатами в депутати Тимошенко та Луценка.

Гловер також зазначила, що в місії є спеціальний експерт, який займатиметься інформаційним простором України і роботою засобів масової інформації.

Наявність в особи непогашеної або не скасованої судимості не може бути підставою для заборони обиратися... В іншому разі ЦВК своїм рішенням ставить рівність між реєстрацією кандидатом у депутати та його обранням.

— Руслан Князевич

Нагадаємо, 10 вересня в Україні розпочала роботу міжнародна місія спостереження Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на виборах у Верховну Раду, які відбудуться 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram