ГоловнаПолітика

До Януковича летить турецький прем'єр

Візит покликаний забезпечити подальше поглиблення двосторонньої співпраці.

До Януковича летить турецький прем'єр
Фото: president.gov.ua

12-14 вересня 2012 прем'єр-міністр Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган відвідає Україну з офіційним візитом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Візит відбудеться в контексті попередніх домовленостей на найвищому рівні", - заявив голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

У рамках візиту заплановано зустріч Президента Віктора Януковича та прем'єр-міністра Туреччини, проведення Другого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

За результатами візиту передбачено підписання спільної заяви Президента України і прем'єр-міністра Туреччини, а також низки двосторонніх документів, зокрема про співпрацю в питаннях освіти, розвитку підприємництва, транспортних перевезень.

Візит покликаний забезпечити подальше поглиблення двосторонньої співпраці України і Туреччини в торговельно-економічній, енергетичній, транспортній, оборонно-промисловій, аерокосмічній, науково-технологічній і культурно-гуманітарній сферах.

"Економічне зближення з Туреччиною дозволить підсилити позиції обох країн у регіоні, повною мірою використовувати торговельно-економічний, енергетичний і транспортний потенціал Чорноморського басейну", - наголосив Сергій Льовочкін.

Нагадаємо, в грудні 2011 року Президент України Віктор Янукович відвідав з офіційним візитом Турецьку Республіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram