ГоловнаПолітика

Євросоюз назвав умови для проведення саміту Україна-ЄС

Брюссель очікує від України виконання певних умов.

Євросоюз назвав умови для проведення саміту Україна-ЄС

Офіційний Брюссель очікує від України виконання певних умов, за яких проведення нинішнього саміту Україна-ЄС буде можливим.

Про це йдеться в письмовій відповіді Майї Косьянчіч, прес-секретаря Високого представника ЄС із зовнішніх справ і політики безпеки, на запит кореспондента "Укрінформу" щодо перспектив і термінів проведення нинішнього саміту Україна-ЄС.

"Готуючись до щорічного саміту, Європейський Союз очікує від України реальних дій, особливо в таких трьох сферах: вибори, а саме - зобов'язання України щодо підготовки та проведення парламентських виборів у жовтні; щодо вибіркового правосуддя, де таким доказом можуть бути кроки з виправлення наслідків застосування вибіркового правосуддя у справах Тимошенко, Луценка й інших, що також потребує подальших кроків у проведенні судової реформи; а також щодо реформ, де доказом має стати прискорення в процесі виконання порядку денного Асоціації", - зазначено у відповіді прес-секретаря Високого представника ЄС.

Як зазначила Косьянчіч, "Євросоюз підтверджує відданість розвитку відносин з Україною, досягненню цілей політичної асоціації та економічної інтеграції".

Брюссель хоче, щоб Україна була якнайближче, проте європейські фундаментальні цінності необхідно поважати.

— Мартін Шульц, президент Європарламенту

За словами прес-секретаря, ЄС сподівається, що прогрес у цих трьох питаннях може бути досягнуто з метою створення умов, які будуть більш сприятливими для результатів двосторонніх відносин.

"Такий розвиток визначить наші цілі та заходи з підготовки до зустрічі під час цього саміту", - зазначила вона.

При цьому європейська сторона поки не називає дати проведення саміту Україна-ЄС, який має відбутися в Брюсселі цьогоріч.

Нагадаємо, екс-голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра висловив сумнів, що цього року відбудеться саміт Україна - ЄС.

XV саміт Україна - ЄС пройшов у Києві 19 грудня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram