ГоловнаПолітика

Члени виборчкому вигнали міжнародних спостерігачів

Представники організації ENEMO прибули на засідання із запізненням.

Члени виборчкому вигнали міжнародних спостерігачів
Фото: Макс Левин

У понеділок, 10 вересня, на чергове засідання виборчої комісії по округу №7 у Криму не пустили міжнародних спостерігачів від організації ENEMO.

Про це повідомляють активісти громадянської мережі "Опора".

Відзначають, що засідання ОВК було розпочато із запізненням на одну годину, бо деякі члени комісії прибули із запізненням.

"До призначеного часу на засідання прибули і зареєструвалися спостерігачі від міжнародної організації ENEMO. В очікуванні початку засідання вони перебували в коридорі, де спілкувалися з кандидатом від опозиції по округу №7 Юрієм Формусом. Почавши засідання, члени ОВК забули запросити до залу міжнародних спостерігачів", - уточнили в "Опорі".

Спостерігачі зайшли на засідання після його початку. "На цьому ґрунті відбувся конфлікт, оскільки зареєстрованих спостерігачів не оголосили на початку засідання в списку присутніх", - уточнили в організації.

"Ініціатором конфлікту став член ОВК Тарішев Андрій Михайлович від Партії регіонів. Він обурився присутністю неоголошених осіб і повідомив, що спостерігачам із цієї причини необхідно залишити засідання ОВК. Формусу, що ввійшов пізніше, також сказали залишити засідання", - йдеться в повідомленні.

"Тарішев і деякі інші члени ОВК висунули ультиматум, згідно з яким вони відмовлялися бути присутніми, якщо члени міжнародної організації ENEMO залишаться. Для запобігання інциденту голова запропонував вирішити питання голосуванням. Після чого члени, які підтримали Тарішева, по одному залишили засідання, тим самим зірвавши його", - заявили в "Опорі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram