ГоловнаПолітика

Україна втратила можливість асоціації з ЄС, - Кожем'якін

Опозиціонер вважає, що справа проти Тимошенко порушена для того, щоб усунути її від політики.

Україна втратила можливість асоціації з ЄС, - Кожем'якін
Фото: www.segodnya.ua

Україна втратила можливість підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом через кримінальне переслідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Андрій Кожем'якін сьогодні в Харкові під час судового засідання у справі ЄЕСУ.

На його думку, кримінальні справи проти лідерів опозиції, в тому числі проти Тимошенко, порушені для того, щоб відсторонити цих політиків від суспільно-політичного життя країни. Кожем'якін висловив переконання, що у кримінальних справах проти екс-прем'єра немає жодного доказу, який підтверджує її провину, проте ці справи не закривають.

"Я хочу вкотре зазначити, що через такі дії влади, через вибіркове правосуддя, наша країна втратила можливість підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Тому що представники ЄС, які стежать за судовими процесами, відзначають політично мотивовані рішення і те, що українська Феміда перетворилася на інструмент боротьби і репресій проти опозиції", - сказав Кожем'якін.

Нагадаємо, сьогодні суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський вкотре переніс розгляд справи щодо ЄЕСУ на 15 жовтня через відсутність Тимошенко в залі судових засідань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram