ГоловнаПолітика

Європарламент продовжить чинити політичний тиск на Україну

ЄС має намір дочекатися проведення в Україні виборів, а вже потім робити відповідні висновки.

Європарламент продовжить чинити політичний тиск на Україну

У середу, 12 вересня, Європейський парламент розгляне проект резолюції щодо зовнішньої політики та безпеки Євросоюзу, який підготовлено депутатом Європейської народної партії (Німеччина) Ельмаром Броком.

Про це повідомляє група глобальної розвідки Geostrategy.

Пункт 54 проекту Резолюції присвячується виключно Україні.

У ньому, зокрема, йдеться про те, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стане можливим лише в тому випадку, якщо Київ забезпечить стабільність і ефективність роботи судової системи, припинить переслідування за політичними мотивами, а також поважатиме основні демократичні принципи.

Євросоюз також розглядає проведення парламентських виборів в Україні як своєрідний тест на демократію. Через це Євросоюз забезпечить в необхідних обсягах фінансування місії спостерігачів від ЄС за проведенням парламентських виборів в Україні.

Не допустивши Юлію Тимошенко та Юрія Луценка до участі в парламентських виборах, українська влада могла пройти точку неповернення у відносинах з Європою.

— Ельмар Брок, головний міжнародник Європарламенту, депутат від Європейської народної партії
Експерти Geostrategy зазначають, що фактично, такі формулювання до українського питання свідчать про наміри ЄС дочекатися проведення в Україні парламентських виборів, і тільки після цього давати оцінки характеру їх проведення, а також робити відповідні зовнішньополітичні висновки.

Нагадаємо, раніше Брок заявив, що "Європарламент і Євросоюз в цілому будуть дуже уважно стежити за ситуацією в Україні. На жаль, ми змушені зазначити, що шансів на вільні і чесні вибори стає дедалі менше. ЄС і Європарламент знайдуть правильні відповіді в потрібний момент. У Києві ніхто не повинен сподіватися, що все закінчиться і буде забуте після сфальсифікованих виборів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram