ГоловнаПолітика

МЗС закликало нового посла ЄС працювати на зближення України і Європи

Відомство, що неодноразово дозволяло собі різкі випади проти Тейшейри, сподівається, що з призначенням Томбінського все зміниться.

МЗС України розраховує на конструктивну й активну взаємодію з новим послом ЄС в Україні Яном Томбінським.

Про це в понеділок повідомив УКРІНФОРМ директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"Ми вітаємо те, що сьогодні після вручення вірчих грамот Президенту України Віктору Януковичу новопризначений посол Європейського Союзу в Україні офіційно приступив до виконання своїх обов'язків. Ми дуже розраховуємо на конструктивну та активну взаємодію з цим дипломатом. Виходячи з того, що Ян Томбінський має значний досвід, знайомий з проблемами регіону і ситуацією в Україні, переконані, що це дозволить йому надзвичайно ефективно виконувати свої обов'язки на цій посаді", - зазначив Волошин.

За його словами, МЗС України також очікує від новопризначеного посла ЄС в Україні ефективного виконання місії сприяння та зближення між Україною та Євросоюзом.

"Саме в тому, щоб бути каналами комунікації між ЄС і Україною, бути тими людьми, які стоять на передньому краї зближення між Україною та ЄС, в цьому ми і бачимо основну задачу і нашого посла в ЄС, і посла ЄС в Україні", - зазначив дипломат.

Новий посол ЄС в Україні Ян Томбінський народився 4 жовтня 1958 року в Кракові. За освітою філолог. Має низку праць, присвячених новітній історії Польщі та Європи. Томбінський з лютого 2007 року був головою місії Польщі при Європейському Союзі. До цього, з 2001 по 2007 роки, він був послом Польщі у Франції. Володіє німецькою, англійською, французькою, словенською та чеською мовами. Одружений, має 10 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram