ГоловнаПолітика

Новий посол ЄС приступив до обов'язків

Томбинський вручив вірчі грамоти Януковичу.

Новий посол ЄС приступив до обов'язків
Фото: argumentua.com

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбинський приступив до обов'язків.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

У понеділок, 10 вересня, Томбинський вручив вірчі грамоти Президентові Віктору Януковичу.

Також вірчі грамоти главі Української держави вручили Надзвичайні та Повноважні посли: Федеративної Республіки Нігерія Франк Нгозі Ісох, Киргизької Республіки Улукбек Чіналієв, Федеративної Республіки Німеччина Крістоф Вайль, Естонської Республіки Сулев Канніке, Арабської Республіки Єгипет Усама Тауфік Юсеф Бадр.

Віктор Янукович побажав дипломатам успішної роботи в Україні. "Щоб та робота, яку ви проводитимете, йшла на користь нашим державам", - сказав Президент.

"Нині в Україні реалізують реформи в багатьох сферах життя - вони, в тому числі, стосуються розвитку демократичних інститутів, політичної системи, громадянського суспільства. Триває також робота над наближенням національного законодавства до європейського", - наголосив глава держави.

Віктор Янукович наголосив, що готовий до постійного діалогу з дипломатами, зокрема, з економічних питань. Він також звернув увагу дипломатів на співпрацю з бізнесом, яке ведеться в рамках Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Президентові України.

Нагадаємо, 16 травня ЄС призначив Томбинського своїм послом в Україні.

До цього з вересня 2008 року головою представництва Європейської комісії в Україні, пізніше - послом ЄС в Україні, був Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram