ГоловнаПолітика

Терьохін: до весни 2013 станеться жахливий обвал гривні

Б'ютівець вважає, що влада заграє з виборцями.

Терьохін: до весни 2013 станеться жахливий обвал гривні
Фото: Макс Левин

Влада зможе утримувати курс гривні 2013 року не більше ніж два місяці - потім буде обвал.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив депутат від БЮТ Сергій Терьохін.

"У нас валютні резерви Нацбанку в жахливому стані. За цей рік вони зменшилися на 7 млрд і тепер становлять менше за 30 млрд. Імпорт перевищує експорт, гроші витікають за кордон - в офшори, довіра до гривні падає", - зазначив депутат.

На думку Терьохіна, українці втрачають довіру національній валюті через те, що хочуть убезпечити себе.

"Чи вірять українці у гривню? Чи не простіше не купувати золоті злитки, а прийти в обмінник і убезпечити себе від фінансових втрат? Чому безумовно раді обмінники валют", - зазначив Б'ютівець.

Крім того, політик вважає, що владі не вдасться довго стримувати курс гривні.

"Це політорієнтир, але він нереальний. Курс гривні 2013 року влада зможе утримувати не більше двох місяців, а потім буде жахливий обвал", - вважає Терьохін.

Відповідаючи на запитання про можливі зміни курсу долара після виборів, він зазначив: "Зараз влада заграє з виборцями, саме тому не піднімає курс (долара, - ред.), Щоб люди могли придбати життєво важливі товари. Але після виборів - навіщо їм це? Така сама ситуація була 2004 року, коли спочатку була позитивна динаміка, а 2005 року відбулося просідання", - підкреслив Терьохін.

Нагадаємо, виконавчий президент Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Дмитро Боярчук вважає, що курс гривні до долара 2013 року становитиме 8,8 грн/дол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram