ГоловнаПолітика

Мерами Алупки і Южноукраїнська обрали "регіоналів"

Південний регіон 9 вересня обирав мерів.

Мерами Алупки і Южноукраїнська обрали "регіоналів"
Фото: transkarpatia.net

В Алупці на виборах міського голови, що відбулися 9 вересня, переміг діючий виконувач обов'язків мера кандидат від Партії регіонів Дмитро Карнаух.

Про це повідомляє прес-служба КРО Партії регіонів.

За Карнауха проголосували 61,6% або 1 тис. 199 жителів Алупки, які прийшли на виборчі дільниці. Найближчий конкурент Карнауха - безпартійний Микола Рубаник, висунутий Ялтинською міською організацією партії "Фронт Змін", набрав трохи більше ніж 13% голосів. На третьому місці редактор місцевої газети Костянтин Хафізов, за нього проголосували майже 9% мешканців міста.

Всього на посаду міського голови Алупки претендували 15 кандидатів.

Дмитро Карнаух - син віце-мера Ялти Сергія Карнауха.

У травні Ялтинський міський суд ухвалив оштрафувати Толстонога и Постнікова на 3 тис. 400 грн і 2 тис. 550 грн відповідно за вчинення адміністративних корупційних правопорушень. У серпні Прокуратура Криму порушила кримінальну справу проти Толстонога за підозрою в нанесенні збитку бюджету Алупки на 192 тис. грн через складання недостовірних актів ремонтних робіт у будинку культури.

Також, Євген Кваснєвський, висунутий Партією регіонів, переміг на виборах мера Южноукраїнська (Миколаївська область), які відбулися 9 вересня, повідомляє миколаївська організація ПР.

Кваснєвський, який до виборів був секретарем міської ради, отримав 58% голосів виборців.

У виборах взяли участь 8 026 осіб, що становить 24,7% від загальної кількості виборців.

2 місце посів Валерій Онуфрієнко ("Союз. Чорнобиль. Україна"), набравши 18% голосів.

Як повідомляли раніше, Южноукраїнська міська рада на сесії 7 березня достроково припинила повноваження мера Андрія Стуліна.

До цього суд визнав його винуватим у порушенні закону про корупцію, зокрема в тому, що мер входив до складу комерційної структури, засновником якої він був.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram