ГоловнаПолітика

Опозиція вимагає прийняти підписи громадян на підтримку позову проти Януковича

Активісти вимагають звільнити суддю, який відмовив Яценюкові у позові.

Опозиція вимагає прийняти підписи громадян на підтримку позову проти Януковича
Фото: Макс Левин

Біля Вищого адміністративного суду України відбувається акція протесту проти того, що суд не прийняв позови понад 300 тисяч зібраних підписів під час акції "Україна проти Януковича".

Близько 100 осіб вимагають біля Вищого адміністративного суду в Києві розгляду позову депутата Верховної ради від фракції блоку НУ-НС, лідера партії "Фронт Змін" Арсенія Яценюка про визнання діяльності Президента Віктора Януковича на своєму посту протиправною.

Мітингувальники тримають у руках прапори Об'єднаної опозиції та національний прапор України. Люди скандують "Суду - ганьба, Юлі - волю, владу - геть".

Перед мітингувальниками виступають представники Об'єднаної опозиції, серед яких депутати Ради Одарченко і Ганущак, які закликають суд розглянути позов Яценюка і врахувати зібрані підписи громадян.

Крім того, під час мітингу проводиться збір підписів під скаргою Об'єднаної опозиції до Вищої ради юстиції на можливі протиправні дії судді Миколи Олексієнка, який розглядав цю справу.

Депутат Ради Одарченко під час свого виступу зазначив, що своїми діями, ухваливши рішення без заслуховування сторін у цій справі, суддя порушив присягу, тому опозиція у своїй скарзі вимагає від Вищої ради юстиції його звільнення.

Нагадаємо, опозиція раніше подала до Вищого адміністративного суду України позов до Президента Януковича із звинуваченнями в протиправності його дій на вищій державній посаді. Пізніше до позову були прикладені заяви сотні тисяч українців. Вищий адмінсуд України 7 вересня ухвалив рішення повернути позивачеві позовну заяву, мотивувавши це тим, що в позові не викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і не представлені докази на підтвердження цих обставин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram