ГоловнаПолітика

Александровська: говорити про курс долара в бюджеті-2013 наразі рано

"Головне, щоб "обіцянки-цяцянки" влади не виходили боком народу", - вважає член КПУ.

Александровська: говорити про курс долара в бюджеті-2013 наразі рано
Фото: focus.ua

Говорити про курс долара в Держбюджеті України на 2013 рік до 15 вересня не має сенсу.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявила секретар Комітету з питань бюджету ВР, член Компартії України Алла Александровська.

За її словами, курс гривні і долара в бюджеті закладається з урахуванням макроекономічних показників, тому робити якісь прогнози щодо того, який курс долара закладуть в бюджет-2013, недоцільно. Вона також зазначила, що більш предметно про це можна говорити не раніше ніж 15 вересня, коли будуть відомі експертні висновки.

Відповідаючи на питання про те, чи можливо, що до парламентських виборів в Держбюджет буде закладено один курс долара, а після виборчих перегонів його відкоригують, вона зазначила: "Протягом року коректування можливе з урахуванням економічних показників. Тому що прогнози не завжди збуваються. Те, що тенденція з гривнею зараз негативна, думаю, ясно. Але я не пам'ятаю жодного уряду України, який би не діяв політично в питаннях бюджету. Жоден уряд не визнав, що "так, ми помилилися". Інше питання, наскільки близько до реальності вони приймають свої розрахунки".

"Головне, щоб це боком не виходило народу - ці "обіцянки-цяцянки", які на ділі потім виявляться лише обіцянками", - підкреслила Александровська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram