ГоловнаПолітика

БЮТ: позов Росії щодо боргів ЄЕСУ - подарунок для Тимошенко

Росія вимагає від держави відшкодувати 3 млрд 239,449 млн грн боргу.

БЮТ: позов Росії щодо боргів ЄЕСУ - подарунок для Тимошенко
Фото: http://obozrevatel.com

Відмова українського суду визнати претензії міноборони РФ вигідний екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Про це заявив член фракції "БЮТ-Батьківщина" на умовах анонімності, пише "КоммерсантЪ".

"Цей позов просто подарунок для нас, адже якщо суд відмовить росіянам у задоволенні позову, то фактично визнає, що ніякого боргу перед Міноборони Росії в українського Кабміну немає, а отже, немає предмета злочину Юлії Тимошенко", - сказав співрозмовник видання.

"Якщо ж позов буде задоволено, то за можливість третирувати у цій справі Юлію Тимошенко Віктору Януковичу доведеться заплатити понад 3 млрд грн", - додав співрозмовник.

Судову перспективу позову Міноборони РФ у партії "Батьківщина" поки не коментують.

"Мені нічого сказати з цього приводу", - заявив адвокат Тимошенко Сергій Власенко.

Раніше замміністра юстиції Дмитро Ворона заявив, що захист інтересів України в особі Кабміну за позовом Міністерства оборони РФ про стягнення з України 3 млрд 239,449 млн грн за боргами ЄЕСУ буде здійснювати Міністерство юстиції України.

За словами Ворони, Мін'юст буде доводити в суді, що надані РФ урядові гарантії не було оформлено належним чином і можна говорити про задекларовану готовність Кабінету Міністрів України тільки сприяти погашенню зазначеного боргу.

"У процесі захисту інтересів держави Мін'юст буде також дотримуватися тієї правової позиції, що борги, які створюються суб'єктами підприємницької діяльності, повинні погашатися самими суб'єктами, їх засновниками або керівниками, дії яких призвели до створення боргу", - йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, Росія вимагає від України повернути борг компанії Тимошенко. На розгляд Господарського суду міста Києва передано позовні вимоги Міністерства оборони Російської Федерації проти Кабінету Міністрів України про стягнення 3 млрд 239,449 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram