ГоловнаПолітика

В Україні можуть ввести кримінальну відповідальність за підробку акцизних марок

Відповідний законопроект ухвалено Верховною Радою в першому читанні.

В Україні можуть ввести кримінальну відповідальність за підробку акцизних марок

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні за основу проект закону №4736, яким пропонується ввести кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років за підробку акцизних марок. "За" ухвалення законопроекту "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за підробку марок акцизного збору" проголосували 246 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Відповідно до законопроекту, пропонується прирівняти підробку та використання фальшивих акцизних марок до підробки національної валюти України і встановити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

"Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання під час продажу товарів, збуту а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років", - говоритися в тексті законопроекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram