ГоловнаПолітика

Азаров влаштував рейд по донецьких банках у пошуках валюти

Місцеві чиновники повідомили, що з обміном проблем немає.

Азаров влаштував рейд по донецьких банках у пошуках валюти
Фото: Макс Левин

У Донецьку прем'єр-міністр Микола Азаров після спілкування з журналістами заїхав у банк і переконався, що валюти достатньо.

Про це повідомили в прес-службі Донецької обласної державної адміністрації.

"Прем'єр-міністр Микола Азаров особисто переконався в тому, що валюти у донецьких банках достатньо і проблем з її обміном немає. У цьому він переконався, відвідавши два донецькі банки", - сказано в повідомленні.

В ОДА зазначили, що "в одному з банків прем'єр-міністр поцікавився: чи є валюта і звернувся з проханням здійснити купівлю, на що йому відповіли, що гроші для обміну є в достатній кількості, і попросили у нього паспорт".

У нас цілком достатній обсяг резервів (більше ніж $30 млрд), щоб нівелювати негативні очікування, збити зайвий попит на іноземну валюту, які спостерігаються протягом одного-двох днів.

— Сергій Кораблін, директор департаменту аналізу і прогнозування грошово-кредитного ринку НБУ

"Також глава уряду поспілкувався із заступником голови Донецького обласного відділення Національного банку, у якого він поцікавився чи достатньо валюти в Донецькій області, на що отримав ствердну відповідь і запевнення, що проблем з її видачею немає", - підсумовано у повідомленні.

Зазначимо, до відвідування відділень банків у Донецьку Азарова підштовхнули місцеві журналісти, які поскаржилися, що "за всієї нинішньої нібито стабільної ситуації на валютному ринку України, в Донецьку в жодному з банків валюту сьогодні не продають".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram