ГоловнаПолітика

Ініціативна група "Першого грудня" стурбована ситуацією з ТВі

Учасники групи просять Нацраду відновити трансляцію каналу.

Ініціативна група "Першого грудня" стурбована ситуацією з ТВі

Ініціативна група "Першого грудня" стурбована фактами порушення свободи слова і безпрецедентного тиску на телеканал ТВі.

Про це йдеться у зверненні ініціативної групи "Першого грудня".

"Цілеспрямована політика замовчування, яка є відповідальністю нинішньої влади, призвела до того, що слово стало програмованим, конвойованим, і заляканим. Отже, четверта влада не виконує свою основну місію, яка полягає в тому, щоб бути на сторожі, будити і викривати неправду. У цих умовах особливо важливо захистити незалежні джерела інформації", - йдеться у зверненні.

В ініціативній групі переконані, що, "захистивши свободу слова і вільні засоби масової інформації, серед яких телеканал ТВі, ми будемо гарантувати шанси на демократичний розвиток України".

Учасники Ініціативної групи персонально закликали членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення - Володимира Манжосова, Євгена Баранова, Оксану Калетник, Ірину Опілат, Оксану Головатенко, Ларису Мудрак, Миколу Фартушного - усвідомити свою громадську відповідальність і відновити в повному обсязі мовлення телевізійного каналу ТВі.

Група "Першого грудня" закликала всіх громадян об'єднатися навколо відповідальності за майбутнє своєї країни, виступити на захист телеканалу ТВі і приєднатися до всеукраїнської акції протесту, яка відбудеться 8 вересня.

"Якщо ми щиро бажаємо жити вільними людьми у вільній країні - повинні робити це разом", - наголосили учасники Ініціативної групи.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція просить Нацрада з питань телебачення і радіомовлення перевірити законність відключення провайдерами телеканалу ТВі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram