ГоловнаПолітика

ВАСУ відмовився розглядати позов проти Януковича

Суд вважає скаргу Об'єднаної опозиції протиправною.

ВАСУ відмовився розглядати позов проти Януковича
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Вищий адмінсуд України повернув голові ради Об'єднаної опозиції Арсенію Яценюку позов проти Президента Віктора Януковича.

Про це повідомили в прес-службі ВАСУ.

"Сьогодні, 7 вересня, суддя ВАСУ Алексеєнко М. М. виніс рішення, яким позовну заяву Яценюка А. П. до Президента України про визнання дій протиправними повернув позивачу. Як зазначено у постанові суду, в поданій заяві не викладено обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та не надано доказів на підтвердження цих обставин", - повідомили в прес-службі.

Прес-служба ВАСУ також закликала зацікавлених осіб організувати транспортування з приміщення суду коробок із заявами українців, які вирішили долучитися до справи за позовом Яценюка до Президента України. У заяві наголошено, що 6 вересня в ВАСУ надійшло понад 200 коробок із заявами громадян України.

"Коробки з заявами розвантажили в холі під'їзду №1 Вищого адміністративного суду України, зваливши їх біля вхідних дверей. Ніяких супровідних документів до представлених коробок із заявами чи опису змісту коробок не надавали. У ніч проти 7 вересня коробки залишалися в холі суду", - повідомляє прес-служба ВАСУ.

Нагадаємо, 6 вересня лідери Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов подали до Вищого адмінсуду України понад 500 тисяч підписів, зібраних у рамках акції "Україна проти Януковича".

Раніше А. Яценюк заявив, що Вищий адміністративний суд України готовий розглядати позов опозиції до Президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram