ГоловнаПолітика

В Україні порушено 12 справ, пов'язаних із виборами

У МВС повідомляють, що стосовно 35 осіб складено протоколи про адмінпорушення.

В Україні порушено 12 справ, пов'язаних із виборами
Фото: trend.az

Міністерство внутрішніх справ України з початку виборчої кампанії порушило 12 кримінальних справ, пов'язаних із парламентськими виборами.

Про це на брифінгу для преси повідомив начальник управління масових і спортивних заходів департаменту громадської безпеки МВС Олег Матвейцов.

Окрім того, повідомив він, стосовно 35 осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені до суду для прийняття рішення. Ще 10 матеріалів за повідомленнями про можливі порушення виборчого законодавства скеровано в органи прокуратури для прийняття рішення.

За його словами, всього правоохоронними органами з початку виборчого процесу було зареєстровано 220 повідомлень, пов'язаних із перебігом виборчої кампанії. Найбільшу кількість - 35 - зареєстровано в Києві, в Одеській області - 20, Донецькій області - 15.

Цими даними Олег Матвейцов спростував заяви про те, що правоохоронні органи не реагують на факти порушення виборчого законодавства.

"У принципі, такі твердження не відповідають дійсності і в деяких випадках є спробами певних політичних сил за допомогою технологій дискредитувати інститут влади", - сказав він.

Олег Матвейцов зазначив, що більшість фактів, інформація про які надходить до правоохоронних органів, не містить ознак злочину чи правопорушення.

"Як правило, (факти) пов'язані з невдоволенням деяких кандидатів у народні депутати або їх представників діями своїх політичних опонентів", - зазначив О. Матвейцов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram