ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

На Донеччині страйкують проти "революції" у виборчій комісії

До будівлі комісії вже підвозять продукти та розбивають намети.

На Донеччині страйкують проти "революції" у виборчій комісії
Фото: Макс Левин

Сьогодні ввечері в Донецькій області жителі виборчого округу №61 (Сніжнянський, Амвросіївський і Старобешівський райони та м. Докучаєвськ) розпочали безстрокову акцію протесту проти заміни керівника цієї окружної виборчої комісії.

Як повідомили в прес-службі Об'єднаної опозиції "Батьківщина" в Донецькій області, на проведення цієї мирної акції подано відповідну заявку до органів місцевої влади.

Один з організаторів акції, кандидат у народні депутати в цьому окрузі від ВО "Батьківщина" Ілля Пономаренко, уточнив, що наразі біля ОВК, яка розташована в смт Старобешеве поблизу будівлі районного відділення міліції, розбивають наметове містечко, підвозять продукти харчування, розтягують плакати і 30 осіб - представників різних районів округу - мають намір уже сьогодні залишитися ночувати. Крім того, учасники акції планують підтримувати постійний інформаційний зв'язок із журналістами.

Пономаренко пояснив, що обурення в людей викликає необґрунтована заміна керівника комісії в окрузі №61 Наталії Суботіної (представниця Всеукраїнської політичної партії "Братство") Євгеном Яцьким від Партії регіонів.

"Євген Яцький упродовж останніх 15 років очолював окружну виборчу комісію цього 61 округу і має сумнівну репутацію (йому не раз приписували підроблення протоколів комісій на користь Партії регіонів). Цьогоріч жеребкування визначило керівника Наталю Суботіну, але несподівано ми дізнаємося, що від сьогодні керівником комісії перепризначено знову представника Партії регіонів Євгена Яцького", - розповів кандидат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram