ГоловнаПолітика

Депутати все ж підтримали біометричні паспорти

Документ передбачає багато нововведень.

Депутати все ж підтримали біометричні паспорти
Фото: guardian.co.uk

Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект про Єдиний державний демографічний реєстр, яким передбачається введення в Україні біометричних паспортів.

"За" проголосували 250 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Згідно з документом, паспорт громадянина України є документом, що засвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України.

Оформлення паспорта здійснюється всім особам, починаючи з народження і незалежно від віку на кожні десять років. Паспорт громадянина України виготовляють у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації.

Оформлення та видачу паспорта громадянина України здійснює головний розпорядник реєстру.

Паспорт громадянина України видають не пізніше, ніж через тридцять днів із дня оформлення заяви-анкети на його отримання, або не пізніше, ніж через десять робочих днів із дня оформлення заяви-анкети на його термінове отримання.

У паспорт громадянина України вносять таку інформацію: назву держави; назву документа; прізвище, ім'я особи; стать; громадянство; дату народження; унікальний номер запису в реєстрі; номер документа; дату закінчення терміну дії документа; дату видачі документа; уповноважений суб'єкт, що видав документ, місце народження; оцифровану фотографію обличчя; оцифрований підпис.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон виготовляють у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій інформації, та складається з м'якої обкладинки, 32 сторінок і сторінки даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram