ГоловнаПолітика

Депутати виділили судам майже 600 мільйонів гривень

Рада внесла зміни до держбюджету на 2012 рік.

Депутати виділили судам майже 600 мільйонів гривень
Фото: Макс Левин

Верховна Рада України внесла зміни в державний бюджет на 2012 рік, якими збільшила видатки на Державну судову адміністрацію з оплати праці суддів на 594,5 млн. гривень

За закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (щодо фінансового забезпечення судової адміністрації)" проголосували в четвер 256 народних депутатів.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що, виходячи з фактичних надходжень судового збору, очікується його істотне недоотримання 2012 року по місцевих та апеляційних судах, "що призведе до створення соціальної напруженості із виплати заробітної плати суддям та працівникам апарату зазначених судів".

Додаткові ресурси загального фонду спрямовано на фінансування видатків: Державній судовій адміністрації на оплату праці суддям та працівникам апарату місцевих та апеляційних судів; Міністерству охорони здоров'я на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Додаткове фінансування передбачено здійснити за рахунок коштів, які перераховуються Національним банком України відповідно до закону "Про Національний банк України".

Зокрема, закон збільшує обсяг витрат на оплату праці Державної судової адміністрації з нарахуванням за загальним фондом держбюджету, за бюджетними програмами, за здійсненням правосуддя судами загальної юрисдикції на 594,5 мільйона гривень. Крім того, закон вирішує питання фінансування поточних видатків місцевих і апеляційних господарських судів за рахунок перерозподілу бюджетних призначень між програмами Державної судової адміністрації.

Зокрема, за рахунок зменшення призначень за бюджетною програмою "Виконання рішень судів на користь судів" на 8 мільйонів гривень, а також збільшуються видатки на оплату праці працівників державної судової адміністрації на 2 мільйони гривень у зв'язку з введенням нових умов оплати праці та на оплату комунальних послуг та енергоносіїв на 1,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, в держбюджеті-2012 Державної судової адміністрації зі спеціального фонду передбачено видатки в обсязі 1846,3 млн. гривень, з яких витрати на оплату праці з нарахуваннями станолять 1327,5 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram