ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Канада направить в Україну найбільшу кількість спостерігачів за всю історію

Багато хто з них мають досвід спостереження за виборами в інших країнах світу.

Канада направить в Україну найбільшу кількість спостерігачів за всю історію
Фото: Макс Левин

Місія канадських спостерігачів на парламентських виборах є найбільшою за всю історію і надсилається з метою підтримки демократії в Україні.

Про це заявив посол Канади в Україні Трой Лулашник.

"Така велика кількість спостерігачів є відображенням традиційно особливих відносин, які Канада завжди мала з Україною, і ще раз підкреслює нашу зацікавленість надати будь-яку можливу допомогу для зміцнення демократичних процесів і інституцій в Україні", - сказав посол.

За словами керівника адміністрації канадської місії Тараса Залуцького, Канада має намір направити близько 500 спостерігачів, які стежитимуть за перебігом виборів Верховної Ради.

"В Україні вже працюють більше ніж 60 довгострокових спостерігачів, які присутні в усіх областях країни. Слідом за цією групою в жовтні в Україну прибудуть 365 короткострокових спостерігачів", - зазначив Залуцький.

Крім того, Канада посилає 10 довгострокових і 60 короткострокових спостерігачів до складу багатосторонньої місії, яка формується Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Координатор довгострокових спостерігачів Ганна Шиптур відзначила, що багато членів місії є представниками україно-канадської громади, володіють українською та російською мовами і мають досвід спостереження за виборами в інших країнах світу.

Всі канадські спостерігачі підписали кодекс поведінки, а робота місії керуватиметься загальноприйнятими міжнародними принципами.

За результатами спостереження місія публікуватиме проміжні звіти, а попередній звіт зі спостереження за виборами передбачається представити не пізніше ніж 30 жовтня.

Нагадаємо, зараз Центральна виборча комісія зареєструвала 282 спостерігачі від міжнародних організацій.

Вибори Ради відбудуться 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram