ГоловнаПолітика

Григорович: влада підписала собі вирок "мовним" законом

Політик вважає, що порушувати питання мови - це блюзнірство.

Григорович: влада підписала собі вирок "мовним" законом
Фото: Дмитрий Алексеенко

Влада підписала собі вирок, коли порушила перед виборами мовне питання.

Про це в ексклюзивному коментарі заявила депутат від партії "Наша Україна" Лілія Григорович.

"Порушувати мовну проблему будь-коли і в будь-якій країні - блюзнірство і святотатство, особливо в Україні, країні, яка тільки 21 рік тому здобула незалежність", - зазначила вона.

Відкрито оприлюднивши свої плани, російська влада, фактично, викрила своїх спільників в Україні. Якщо досі проросійські сили намагалися надати благородство своїм діям посиланнями на Європейську хартію регіональних мов, розмовами про права людини, демократії та рівності, то після зізнання Медведєва зафіксовано: нинішня українська влада - не самостійний гравець, а виконавець однієї з другорядних ролей у великій грі Кремля з розвитку російського світу.

— Віктор Ющенко

За словами Григорович, мовне питання порушили перед виборами для того, щоб мобілізувати електорат.

"По-перше, це було зроблено для того, щоб мобілізувати електорат. А по-друге, щоб виконати директиву з розколу країни. Кожна сила, яка порушувала це питання перед виборами, програвала. Таким чином теперішня влада підписала собі вирок", - підкреслила депутат.

Нагадаємо, один з лідерів партії "Собор" Володимир Огризко заявив, що Партія регіонів спекулює за допомогою закону про мови, щоб відвернути увагу суспільства від питань, в яких спостерігається повний провал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram