ГоловнаПолітика

Томенко наполягає на своїй відставці

Заступник голови ВР не хоче сидіти в президії.

Томенко наполягає на своїй відставці
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко наполягає на своїй відставці з посади і не має наміру перебувати під час засідань парламенту в президії.

Про це Томенко заявив на брифінгу.

Він зазначив, що його позиція щодо відставки з посади заступника голови ВР не змінилася.

"Я написав заяву про своє звільнення, оскільки цю заяву поки не розглядають, було б неправильно і не справедливо для картинки телебачення сидіти в президії ВР і говорити нашим виборцям, що опозиція представлена в керівництві ВР і до її думки хтось прислухається", - зауважив Томенко.

Він додав, що працює в сесійній залі як народний депутат України, а також у виборчому окрузі, тому не планує "повертатися у президію ВР щонайменше в цьому скликанні".

"Далі проблема нинішнього керівництва та парламентської більшості визначати, коли будуть голосувати за відставку. Моя діяльність чітко вписується в загальну стратегію, яку опозиція обрала на засіданні нинішньої сесії", - додав політик.

Нагадаємо, спікер Володимир Литвин не бачить підстав для того, щоб Верховна Рада поверталася до розгляду питання про відставку заступника голови Ради Миколи Томенка.

Томенко подав у відставку 4 липня на знак протесту проти ухвалення Радою закону про мовну політику. 6 липня Рада включила питання про відставку Томенка до порядку денного, але так його і не розглянула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram