ГоловнаПолітика

Литвин: недоторканністю депутатів займеться наступна ВР

Спікер заявив, що законопроекти, які стосуються змін до Конституції, не можуть бути схвалені на останній сесії.

Литвин: недоторканністю депутатів займеться наступна ВР
Фото: www.mediaport.ua

Верховна Рада України розглядатиме питання внесення змін до Конституції щодо депутатської недоторканності на першій сесії парламенту наступного, сьомого, скликання.

Про це сьогодні під час пленарного засідання ВР повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Він зазначив, що до парламенту надійшов висновок Конституційного Суду України щодо конституційності законопроекту про внесення змін до Основного закону щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб. Водночас, додав спікер, згідно з Конституцією, законопроекти, які стосуються внесення змін до Основного закону, не можуть бути попередньо схвалені на останній сесії ВР.

"Питання про попереднє схвалення та подальший розгляд такого законопроекту включається до порядку денного першої сесії новообраної Верховної Ради України без голосування", - сказав Литвин.

Нагадаємо, 28 серпня КС визнав відповідним Конституції законопроект, що передбачає обмеження депутатської недоторканності.

Раніше Литвин заявив, що Конституцію України буде відповідно змінено після того, як КС визнав конституційну норму про обмеження депутатської недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram